Музеј наивне уметности „Илијанум“ у Шиду

Стална поставка 


Музеј наивне уметности „Илијанум“ – У сталној поставци музеја налази се 36 слика аутора нашег дародавца Илије Башичевића Босиља, и 20 слика других наивних уметника (Матије Скурјенија, Емерика Фејеша, Ивана Генералића итд).  Слике су распоређене у три изложбене просторије.  У сталној поставци су слике из свих Илијиних циклуса, како би посетиоцима било што боље представљено комплетно стваралаштво аутора.

 

Радно време музеја је радним данима од 8 до 18 часова, суботом и празницима од 10 до 16 часова, а недељом је музеј отворен само за заказане групне посете, уколико група броји више од 10 посетилаца.

(Музеј наивне уметности „Илијанум“, Светог Саве 5, Шид)

Посебни програми


Нова изложбена поставка “Потрага за петим елементом”

од 16. маја

Како се у фонду МНУ,,Илијанум” налазе слике које могу да се повежу са четири елемента: водом, ваздухом, ватром и земљом, који су основни егзистенцијални елементи за одржање живота на Земљи, ова изложба би управо била омаж животу, али и човеку коме треба скренути пажњу на очување природе.

“Рекреација слике у време друштвених мрежа”

17. мај у 17 часова

Презентација радова деце шестог разреда из ОШ ,,Бранко Радичевић” Шид, који су настали као резултат заједничког пројекта школе и Музеја под називом “Рекреација слике у време друштвених мрежа” где ће деца да презентују своје креативне фотографије настале под утицајем уметничких дела из фонда МНУ ,,Илијанум”.

Радионица “Легенда о дрвету”

18. мај у 11 часова

Дружење са децом са посебним потребама из ОШ ,,Ј.Ј. Змај” Шид кроз радионицу “Легенда о дрвету” где би се украшавало импровизовано дрво које презентује бачиначки брест, дрво око кога су испредане разне легенде, а које је и Илија Башичевић, на себи својствен начин, насликао.

Свим осталим данима биће организовано вођење кроз нову поставку.

Радно време:

  • радним данима од 8 до 18 часова,
  • суботом и празницима од 10 до 16 часова,
  • недељом само за заказане групне посете.

Адреса: 

  • Светог Саве 5, Шид

Сајт: Музеј наивне уметности „Илијанум“