manifestacija-muzeji-za-10-muzej-savremene-umetnosti-izlozba

Легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића


Стална поставка легатa Милице Зорић и Родољуба Чолаковића


Изложба: „Ствари вибрантне, ствари свечане“

11. фебруар – 6. јун 2022. године, сваким даном од 10 до 18 часова, осим уторком када је  затворен

Кустоси Сенка Ристивојевић и Мирослав Карић

Изложба представља серију прича о покушајима уметника да начине промене у друштву, о њиховом протесту који би водио ка свету коначно погодном за живот – ун монде енфин хабитабле (Андре Бретон). Носиоци прича су предмети и материјали који се у музеју чувају као документацијски материјал – свакодневни предмети, употребљавани или настали током рада и уметничких експеримената и истраживачких процеса, који нам, заједно са уметничким делима, осветљавају личности уметника у контексту уметничког стварања и ширег друштвеног ангажовања.

Публика у Легату Чолаковић има прилику да открива сторије које се крију иза вотивних фигурина из Африке и витрине са птицама тропске Америке, урони у чудесан свет предмета који се чува са у документацији Леонида Шејке у легату Ане Чолак Антић, завири у истраживачки процес и теоријске тезе „Ликовне морфологије стваралачке силе” Ивана Табаковића, сусретне са објекат – поезијом родоначелника сигнализма Мирољуба Тодоровића, „прелиста“ инспиративну радну бележницу Милице Зорић и књигу уметника Италиан Пицтурес Вана Бора.

manifestacija-muzeji-za-10-msu-muzej-savremene-umetnosti-izlozba-stvari-vibrantne manifestacija-muzeji-za-10-muzej-savremene-umetnosti-izlozba

(Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића, Родољуба Чолаковића 2, Београд)

Muzej savremene umetsnosti, Manifestacija MUzeji za 10, Legat Čolaković
Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Радно време током Манифестације:

  • од 12 до 20 часова,
  • уторком затворено

Адреса: Родољуба Чолаковића 2

Сајт: Музеј савремене уметности Београд