Народни музеј Кикинда


Стална поставка Народног музеја Кикинда

Народни музеј Кикинда – Стална поставка презентује историју Кикинде од оснивања града половином XVIII века, формирања грађанског друштва, развоја и изградње, преко преломних историјских тренутака, са посебним освртом на традиционалне сегменте живота и уз истицање утицаја мултикултуралности. Период од млађег каменог доба од када потичу најстарији археолошки остаци, па све до краја средњег века представљен је кроз најзначајније археолошке локалитете.

Најатрактивнији сегмент експонат музеја је Кикиндски мамут – Кика чији су скелетни остаци изложени у оквиру сталне поставке, а прати их 3Д филм и копија у природној величини, постављена у стојећем положају на отвореном у дворишту музеја.

Стални садржај поставке чине различити радни листови који деци узраста од 4 до 12 година приближавају наслеђе и подстичу заинтересованост.

Радно време сталне поставке је од уторка до суботе од 10 до 20 часова.

Посебан депанданс музеја представља Сувача – јединствени млин на коњски погон у Србији. Радно време млина за публику је од уторка до суботе од 10 до 16 часова.

(Народни музеј Кикинда, Трг српских добровољаца 21, Кикинда)

Zgrada Narodnog muzeja Kikinda
Народни музеј Кикинда

manifestacija-muzeji-za-10-narodni-muzej-kikinda-ilustracija-posebnog-programa-u-muzeju

Посебни програми Народног музеја Кикинда


Тема овогодишње манифестације Ноћ музеја и целокупне Музеји за 10 је „Одличан 5“ – Школство у Кикинди.

Идеја је да се у оквиру теме реализује централна изложба у галерији музеја о историји школства са реконструкцијом учионице и пратећим садржајима, као и да се у оквиру поставке креира неколико интерактивних садржаја у сарадњи са заједницом. У циљу популаризације школа, 14. маја ће у дворишту музеја бити организован и својеврстан сајам школа уз пратећи видео садржај.

14. маја радно време музеја биће од 18 до 24 часа.

Током трајања манифестације музеј ће радити у оквиру редовног радног времена уз организовање стручних вођења, реализацију радионица и разговора са публиком на тему школства.

(Народни музеј Кикинда, Трг српских добровољаца 21, Кикинда)

manifestacija-muzeji-za-10-narodni-muzej-kikinda-ilustracija-posebnog-programa

Едукативне радионице

14. маја у периоду од 18 до 24 часа

Едукативне радионице и вођење у простору млина Сувача биће организоване 14. маја у периоду од 18 до 24 сата, а осталим данима током трајања манифестације у редовном радном времену.

(Народни музеј Кикинда, Трг српских добровољаца 21, Кикинда)

 

 

Радно време током Манифестације:

  • од уторка до суботе од 10 до 20 часова
  • 14. маја од 18 до 24 часа

Адреса: 

  • Трг српских добровољаца 21, Кикинда

Сајт: Народни музеј Кикинда —