nagradni-konkurs-manifestacija-muzeji-za-10-2022-godine

Nagradni konkurs na temu „Koja je super MOĆ tvog MUZEJA?” u sklopu manifestacije „Muzeji za 10“ – 2022. godine


Nacionalni komitet ICOM Srbija objavljuje poziv za učešće na konkursu za dostavljanje kratkih video formi na temu „Koja je super MOĆ tvog MUZEJA?” i važi za period od 14. do 20. maja 2022. godine u ponoć i odnosi se na video klipove napravljene u muzejima i ustanovama kulture koje učestvuju u manifestaciji „Muzeji za 10“.

Ovaj poziv objavljen je na sajtu www.muzejisrbije.rskao i na Fejsbuk i Instagram stranicama „Muzeji za 10“.

ZADATAK I TEMA:

Poziv je otvoren za sve kreativne osobe, a naročito mlade, koji na ovaj način žele da iskažu talenat i inovativnost, i svoju prizmu sagledavanja rada muzeja.

Propozicijekonkursa:

  • Pravo učešća na konkursu imaju punoletne osobe, dok osobe mlađe od 18 godina mogu učestvovati uz pismenu saglasnost roditelja ili staratelja;
  • Od učesnika se očekuje da kreiraju kratki video u trajanju do tri minuta;
  • Video se može snimiti mobilnim telefonom, fotoaparatom ili kamerom;
  • Video radove je potrebno postaviti – na Instagram ukoliko se putem te društvene mreže učestvuje te tagovati odgovarajuću stranicu „Muzeji za 10“ uz hešteg #muzejiza10 ili, ukoliko se učestvuje na društvenoj mreži Fejsbuk – postaviti video u komentaru ispod posta koji poziva na učestvovanje u ovom nagradnom konkursu;
  • Jedna osoba može učestvovati sa više različitih video radova, ali može biti nagrađena samo za jedan od poslatih.
  • Dobitnici treba, uz video radove, obavezno da pošalju sledeće podatke: ime i prezime, adresu, mejl adresu, kontakt telefon i fotografiju autora, u svrhu kontaktiranja i time daju pristanak za navedeno.

NAGRAĐIVANJE:

Kriterijum za izbor najboljih radova je kreativnost i inovativnost autora u prikazu muzejskog predmeta koji je predstavio i snimio.

Prema izboru stručnog žirija, 5 najboljih, najkreativnijih i najzanimljivijih video radova biće nagrađeni prigodnim poklonima.

Učesnici koji su stekli pravo na nagradu biće prvo kontaktirani na Fejsbuku ili Instagramu, kako bi dostavili kontakt podatke, te pozvani telefonom u vezi sa uručivanjem nagrade – odnosno obavešteni o datumu i mestu.

ODABIR I KONTAKTIRANJE DOBITNIKA:

O tome ko su dobitnici nagrada odlučuje stručni žiri sastavljen od predstavnika manifestacije „Muzeji za 10“ koji ima 5 radnih dana da donese odluku. Imena dobitnika biće objavljena najkasnije u subotu, 27. maja 2022. godine do 20 časova na sajtu Organizatora, Fejsbuk i Instagram stranici.

UČEŠĆE U OVOM NAGRADNOM KONKURSU JE BESPLATNO I DOBROVOLJNO i ni na koji način nije povezano sa Fejsbukom ni Instagramom. Ima isključivo zabavni karakter i ni na koji način, posredno ili neposredno, se ne naplaćuje učešće, niti je uslovljeno bilo kakvim materijalnim davanjem, kupovinom proizvoda ili činidbom osobe koja učestvuje u konkursu.

Učesnici koji budu postavljali video materijale, fotografije ili komentare uvredljivog ili vulgarnog sadržaja, kao i oni koji postavljaju bilo šta što na bilo koji način vređa ili omalovažava tuđa verska, politička ili seksualna uverenja, biće diskvalifikovani.

Učestvovanje je zabranjeno za zaposlene kod Organizatora, kao i za lica koja su na bilo koji način povezana sa pripremom ili realizacijom ovog nagradnog konkursa, kao i za njihove najbliže rođake. Svaki ovakav učesnik biće diskvalifikovan.

SAGLASNOST UČESNIKA SA PRAVILIMA KONKURSA I UPOTREBA PODATAKA O LIČNOSTI:

Učešćem u ovom konkursu, učesnici dozvoljavaju Organizatoru da sakuplja, procesuira i čuva njihove podatke u saglasnosti sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, „Službeni glasnik RS“, broj 87 od 13. novembra 2018.)

Napomena: Slanjem video materijala za učestvovanje u ovom konkursu Muzeji Srbije dobijaju pravo korišćenja nagrađenih radova. Rezultati konkursa i odabrani radovi biće objavljeni na sajtu www.muzejirsbije.rs  i promovisani na društvenim mrežama i u medijima.

Ukoliko Fejsbuk i Instagram stranice ili sajt Organizatora privremeno budu van funkcije zbog dešavanja koja su van kontrole Organizatora, Organizator ne snosi nikakvu odgovornost.

Konkurs je otvoren do 20. maja 2022. godine u ponoć.

Sve dodatne informacije u vezi sa ovim pozivom možete dobiti postavljanjem pitanja na mail adresu: muzeji10@gmail.com

U Beogradu, 28. aprila 2022. godine.