nagradni-konkurs-manifestacija-muzeji-za-10-2022-godine

Наградни конкурс на тему „Која је супер МОЋ твог МУЗЕЈА?” у склопу манифестације „Музеји за 10“ – 2022. године


Национални комитет ICOM Србија објављујe позив за учешће на конкурсу за достављање кратких видео форми на тему „Која је супер МОЋ твог МУЗЕЈА?” и важи за период од 14. до 20. маја 2022. године у поноћ и односи се на видео клипове направљене у музејима и установама културе које учествују у манифестацији „Музеји за 10“.

Овај позив објављен је на сајту www.muzejisrbije.rs као и на Фејсбук и Инстаграм страницама „Музеји за 10“.

ЗАДАТАК И ТЕМА:

Позив је отворен за све креативне особе, а нарочито младе, који на овај начин желе да искажу таленат и иновативност, и своју призму сагледавања рада музеја.

Пропозиције конкурса:

  • Право учешћа на конкурсу имају пунолетне особе, док особе млађе од 18 година могу учествовати уз писмену сагласност родитеља или старатеља;
  • Од учесника се очекује да креирају кратки видео у трајању до три минута;
  • Видео се може снимити мобилним телефоном, фотоапаратом или камером;
  • Видео радове је потребно поставити – на Инстаграм уколико се путем те друштвене мреже учествује те таговати одговарајућу страницу „Музеји за 10“ уз хештег #muzejiza10 или, уколико се учествује на друштвеној мрежи Фејсбук – поставити видео у коментару испод поста који позива на учествовање у овом наградном конкурсу;
  • Једна особа може учествовати са више различитих видео радова, али може бити награђена само за један од послатих.
  • Добитници треба, уз видео радове, обавезно да пошаљу следеће податке: име и презиме, адресу, мејл адресу, контакт телефон и фотографију аутора, у сврху контактирања и тиме дају пристанак за наведено.

НАГРАЂИВАЊЕ:

Критеријум за избор најбољих радова је креативност и иновативност аутора у приказу музејског предмета који је представио и снимио.

Према избору стручног жирија, 5 најбољих, најкреативнијих и најзанимљивијих видео радова биће награђени пригодним поклонима.

Учесници који су стекли право на награду биће прво контактирани на Фејсбуку или Инстаграму, како би доставили контакт податке, те позвани телефоном у вези са уручивањем награде – односно обавештени о датуму и месту.

ОДАБИР И КОНТАКТИРАЊЕ ДОБИТНИКА:

О томе ко су добитници награда одлучује стручни жири састављен од представника манифестације „Музеји за 10“ који има 5 радних дана да донесе одлуку. Имена добитника биће објављена најкасније у суботу, 27. маја 2022. године до 20 часова на сајту Организатора, Фејсбук и Инстаграм страници.

УЧЕШЋЕ У ОВОМ НАГРАДНОМ КОНКУРСУ ЈЕ БЕСПЛАТНО И ДОБРОВОЉНО и ни на који начин није повезано са Фејсбуком ни Инстаграмом. Има искључиво забавни карактер и ни на који начин, посредно или непосредно, се не наплаћује учешће, нити је условљено било каквим материјалним давањем, куповином производа или чинидбом особе која учествује у конкурсу.

Учесници који буду постављали видео материјале, фотографије или коментаре увредљивог или вулгарног садржаја, као и они који постављају било шта што на било који начин вређа или омаловажава туђа верска, политичка или сексуална уверења, биће дисквалификовани.

Учествовање је забрањено за запослене код Организатора, као и за лица која су на било који начин повезана са припремом или реализацијом овог наградног конкурса, као и за њихове најближе рођаке. Сваки овакав учесник биће дисквалификован.

САГЛАСНОСТ УЧЕСНИКА СА ПРАВИЛИМА КОНКУРСА И УПОТРЕБА ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ:

Учешћем у овом конкурсу, учесници дозвољавају Организатору да сакупља, процесуира и чува њихове податке у сагласности са важећим Законом о заштити података о личности (Закон о заштити података о личности, „Службени гласник РС“, број 87 од 13. новембра 2018.)

Напомена: Слањем видео материјала за учествовање у овом конкурсу Музеји Србије добијају право коришћења награђених радова. Резултати конкурса и одабрани радови биће објављени на сајту www.muzejirsbije.rs  и промовисани на друштвеним мрежама и у медијима.

Уколико Фејсбук и Инстаграм странице или сајт Организатора привремено буду ван функције због дешавања која су ван контроле Организатора, Организатор не сноси никакву одговорност.

Конкурс је отворен до 20. маја 2022. године у поноћ.

Све додатне информације у вези са овим позивом можете добити постављањем питања на маил адресу: muzeji10@gmail.com

У Београду, 28. априла 2022. године.