Дечји културни центар Београд


Дечји културни центар Београд – Ликовна редакција Дечјег културног центра Београд бави се афирмисањем и изучавањем аутентичног дечјег ликовног израза и стваралаштва које се потврђује кроз богату и вредну колекцију ликовних радова деце и омладине која чини збирку ликовног стваралаштва. 

Дечји културни центар

Галерија има за циљ да кроз изложбено-едукативни програм оснажи дечје ликовно и примењено стваралаштво и деци (предшколског и основношколског узраста) и младима (средњошколцима и студентима) приближи ликовну културу.

Током Манифестације, Дечји културни центар Београд обележава 70 година постојања. Том приликом посетиоци ће имати могућност да погледају нешто што је увек другачије и ново, а то је свакако дечје ликовно стваралаштво које у себи носи непоновљиву оригиналност, снагу и свежину које су насушно потребне савременој цивилизацији.

muzeji-za-10-decji-kulturni-centar-ognjen-stojanovic-16-godina
Огњен Стојановић

Деца и те како знају, додуше несвесно, да уметност није мимезис, већ креативна вредност емоционалне интелигенције изражена језиком ликовности, да представља креативну жељу и мисао о промени света. Тако ликовна култура постаје нова дечја стварност, у којој постоји личан цртачки и колористички свет препун бајковитих илузија. Снага дечјег ликовног израза је опште позната и крије у себи велику лепоту непосредне истине.

Посебни програми 


Стручно вођење кроз изложбу

Током Манифестације заинтересовани посетиоци ће моћи да погледају изложбу која је својеврсни врмеплов кроз визуелну културу детињства уз стручно вођење.

Радно време током Манифестације:

  • 14. мај од 17 до 22 часа
  • од 10 до 19 часова

Адреса:

  • Таковска 8, Београд

Сајт: Дечји културни центар Београд