muzejska-manifestacija-muzeji-za-10-zavicajni-muzej-zarkova

Завичајни музеј Жаркова

Завичајни музеј Жаркова, нови је музеј у саставу Музеја града Београда, а отварање музеја је у уторак 17. маја од 12 до 17 часова.

Посебни програми Завичајног музеја Жаркова


Изложба: „Избор слика из колекције Музеја града Београда“

уторак 17.мај 

Аутор изложбе је Предраг Ђидић, кустос Музеја града Београда.

Изложбом Избор слика из колекције Музеја града Београда обухваћеноје десет дела,насталих од друге половине ХХ века до данас,истакнутих појединаца који су својим стваралаштвом обележили уметност свог времена, попут Мила Милуновића, Марка Челебоновића, Недељка Гвозденовића, Љубице Сокић, Лазара Возаревића, Петра Лубарде, Зорана Павловића, као и Владимира Величковића, Миливоја Павловића и Ивана Шулетића, чија дела је Музеј града Београда набавио за колекцију претходних година.

Одабране слике из Збирке за ликовну уметност и музичку културу од 1950. године, као један мали издвојени сегмент онога што Музеј града Београда баштини у својој уметничкој колекцији, сведоче о тематско-стилском плурализму уметничких дела заступљених у колекцији Музеја града Београда, њеном репрезентативном карактеру и потенцијалу за разумевање не само слојевитог развоја уметничке сцене Београда, већ и уметничких токова и феномена који су обележили српску и југословенску уметност од друге половине XX века до данас.

Изложба „Избор слика из колекције Музеја града Београда“ трајаће до 19. јуна 2022. године.

manifestacija-muzeji-za-10-muzej-grada-beograda-novi-logo

Радно време током Манифестације:

  • уторак, 17. мај од 12 до 17 часова
  • среда и четвртак: од 10 до 17 часова
  • петак: од 10 до 18 часова

Адреса: Аце Јоксимовића 2. Жарково, Београд


Сајт: Завичајни музеј Жаркова