Музеј Zepter Београд

Стална поставка Музеја Zepter


Mузеј ZEPTER дванаест година постојања – У сталној поставци MUZEJ-a ZEPTER налазе се дела сликара и вајара који су били чланови разних уметничких група, као што су Задарска, Децембарска, Једанаесторица, Медиала. Ту су и представници најрадикалнијих појава, попут енформела и других видова апстракције, представници нове, наративне и поетске фигурације, поп арта и нове предметности, нови дивљи и трансавангарда, фантастика, готово сви други правци и појаве краја века и миленијума, укључујући и одређене примере концептуализма и постконцептуализма.

muzeji-za-10-manifestacija-2022-muzej-zepter-knez-mihailova-stalna-postavka

У KОЛЕKЦИЈИ су заступљени многи професори Факултета ликовних и Факултета примењених уметности из Београда као и професори Академије уметности из Новог Сада, који су формирали и формирају наше младе нараштаје, као и чланови Српске академије наука и уметности – најрепрезентативније културне установе. И разуме се – плејада младих, оних који ће тек ући у историју наше, а можда и европске уметности.

Изложба ће бити отворена 14.5.2022. од 10 до 22 часа

muzeji-za-10-manifestacija-2022-muzej-zepter-knez-mihailova-poseta-najmladjih

Посебни програми 


МОЋ МУЗЕЈА

Занимљива тема којом би се вредело позабавити. Без обзира на разна мишљења поготово оно да су музеји преживеле установе као и оно да штампана књига полако одлази у заборав – ми кажемо да је њихова моћ толика да ће заувек постојати.

У чему је моћ музеја? Kако су банке трезори новца тако су музеји трезори уметности. Није занемариво да се MUZEJ ZEPTER налази у згради у којој су од 1922. увек били простори за разне банке. Mи смо задржали и сефове (који су нам депои) и једну касу која се налази у сталној поставци. Наша је моћ у чувању уметничке прошлости а и будућности јер све више промовишемо најмлађе и дајемо им могућност да опстану у свом уметничком свету. И.С.Ћ.

 

Радно време током Манифестације:

  • субота 14. мај од 10 до 22 часа,
  • уторак, среда, петак од 12 до 20 часова,
  • четвртак од 12 до 21 час,
  • недеља од 10 до 20 часова.

Адреса: Kнез Михаилова 42, Београд

Сајт: Музеј Zepter