muzejska-manifestacija-muzeji-za-10-muzej-ive-andrica

Mузеј Иве Андрића


Стална поставка – Музеј Иве Андрића

Mузеј Иве Андрића је смештен у адаптираном простору стана у ком је је наш једини добитник Нобелове награде, живео са супругом Милицом Бабић, од 1958. године, па све до своје смрти 1975. године.

Под називом Иво Андрић, човек изнад ситуације, 2021. године обележено је шездесет година од додељивања Нобелове награде Иви Андрићу, као и 45 година постојања и рада његовог меморијалног музеја у Београду. Овом приликом, Музеј је реновиран и осавремењен.

Поред сталне поставке која тематски и хронолошки прати пишчев живот, посетиоци ће моћи да кроз бројне дигиталне и интерактивне садржаје боље упознају лик и дело славног писцас. Уз Андрићев глас, који се може чути са радија, посетиоци путем интерактивне мапе могу пратити његову дипломатску каријеру, а кроз тродимензионалне шетње доступне на таблетима, могу видети просторе Андрићеве родне куће у Травнику, као и Апартмана 144 у хотелу „Моравица“ у Сокобањи.

Ови, и бројни други садржаји, које посетиоци могу открити доласком у Музеј Иве Андрића, доступни су посетиоцима сваког радног дана и суботом од 10 до 17 часова (уторак, среда,четвртак, субота), петком од 10 до 18 часова и недељом од 10 до 14 часова.

Вођења су доступна на српском и енглеском језику.

(Mузеј Иве Андрића, Андрићев венац 8, Београд)

muzejska-manifestacija-muzeji-za-10-muzej-ive-andrica
Музеј Иве Андрића

manifestacija-muzeji-za-10-muzej-grada-beograda-novi-logo

Радно време током Манифестације:

  • Субота 14. мај: од 12 до 22 часа
  • Недеља: 10-14 часова
  • Уторак, среда, четвртак: 10-17 часова
  • Петак: 10-18 часова

Адреса: Андрићев венац 8/I, Београд


Сајт: Музеј Иве Андрића