kulturni-centar-ribnica-kraljevo-manifestacija-muzeji-za-10-zgrada

Културни центар „Рибница“ Краљево


Културни центар „Рибница“ Краљево располаже галеријским простором погодним за разне врсте друштвено – културних перформанса. Ликовне изложбе и изложбе фотографија, арт инсталације, песничке вечери, мини – концерти и  мултимедијалне презентације, само су неки од догађаја успешно реализованих у простору ове галерије.

У галерији се годишње организује око двадесет самосталних изложби домаћих ликовних уметника и три групне изложбе: Годишња изложба радова младих ликовних стваралаца , Годишња изложба фотографија и изложба Иницијативе чији су аутори ученици завршних разреда Уметничке школе у Краљеву.

kulturni-centar-ribnica-kraljevo-manifestacija-muzeji-za-10-galerija
Галерија КЦ „Рибница“ Краљево

Посебни програми Културног центра „Рибница“ Краљево


Радионица за децу: „Еколошка учионица“

16. мај у 11 часова

На теоријском делу радионице деца треба да сазнају како уз неке мале промене у свакодневном животу, променом одређених навика, можемо да допринесемо да наша планета изгледа лепше и чистије. Разговараћемо о значају дрвећа, сунчеве стветлости, колико је важно да нам реке буду чисте, о загађењу природе, рециклирању…

kulturni-centar-ribnica-muzeji-za-10-eko-radionica-za-decu
Радионица за децу: „Еколошка учионица“

На практичном делу радионице водитељ радионице и деца засадиће биљке у дворишту Културног центра.

(У дворишту Културног центра „Рибница“, Излетничка 2, Краљево)

Radionica za decu "Ekološka učionica",Kulturni cenar Ribnica, 2021. godine, Manifestacija Muzeji za 10
Еколошка радионица

Изложба радова професора Уметничке школе

од 11. до 24.маја

У галерији Културног центра „Рибница“ биће изложени радови професора Уметничке школе у Краљеву. На заједничкој изложби, своја дела представиће Алиса Матовић, Ивана Стајић, Горан Бзенић, Силвија Митровић, Александар Златојевић, Слободан Луковић, Светлана Вукашиновић, Милан Марковић, Бобан Босић и Велимир Зеленовић.

Децу ће након радионице у 12 часова сачекати председник Савета галерије Слободан Јелић, историчар уметности и стручно провести кроз изложбу. Изложба ће бити отворена 11. маја и сви посетиоци ће моћи да је погледају до 24. маја.

(Галерија Културног центра „Рибница“, Излетничка 2, Краљево)

Књижевни програм са песником Живорадом Недељковићем

16. мај у 13 часова

У Библиотеци Културног центра „Рибница“ Краљево, деца посетиоци манифестације дружиће се са песником Живорадом Недељковићем. Недељковић је аутор збирке „Најлепше вештине“ која је објављена 2020. године у издању наше куће (едиција Дете и свет, књига прва, уредник Дејан Алексић), а поред песама за децу које су публиковане у поменутој књизи, аутор ће се представити и са избором из најновијег песништва за најмлађе.

Живорад Недељковић запослен је као уредник у „Повељи“, издавачкој делатности Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ Краљево.

(Библиотека Културног центра „Рибница“ Краљево)

 

Радно време у току Манифестације:

  • од 10 до 22 часа
  • субота 14.05.2022. од 10 до 22 часа

Адреса: Излетничка 2, Краљево 


Сајт: Културни центар „Рибница“ Краљево