Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo


Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo raspolaže galerijskim prostorom pogodnim za razne vrste društveno – kulturnih performansa. Likovne izložbe i izložbe fotografija, art instalacije, pesničke večeri, mini – koncerti i  multimedijalne prezentacije, samo su neki od događaja uspešno realizovanih u prostoru ove galerije.

U galeriji se godišnje organizuje oko dvadeset samostalnih izložbi domaćih likovnih umetnika i tri grupne izložbe: Godišnja izložba radova mladih likovnih stvaralaca , Godišnja izložba fotografija i izložba Inicijative čiji su autori učenici završnih razreda Umetničke škole u Kraljevu.

Posebni programi

Multimedijalna izložba „Hleb sa sedam kora  – 400 metara ispod zemlje

Otvaranje izložbe: 12. maj u 18 sati

Na izložbi će biti prikazan dokumentarni film, fotografije i delovi rudarske opreme. Snimci i fotografije su nastali u jami „Jarando“  u Ibarskim rudnicima u Baljevcu na Ibru. Autor je Života  Jevtić, penzionisani snimatelj RTS-a.

Radionica „ Ekološka učionica“

13. maj u 11 časova

Kulturni centar u saradnji sa UP „Alternativa“ organizuje u četvratak, 13. maja u  11 časova,  ekološku radionicu za decu.

Radionica je podeljena na teorijski i praktični deo. Ragovaraće se o očuvanju životne sredine, smanjenju zagađenja, a zatim će se recikliranjem starih predmeta praviti novi.

Radionica za decu "Ekološka učionica",Kulturni cenar Ribnica, 2021. godine, Manifestacija Muzeji za 10
Ekološka radionica

Po završetku radionice, deca će u galeriji Centra pogledati izložbu  Hleb sa sedam kora – 400 metara ispod zemlje, koja prikazuje život rudara Ibarskih rudnika.

Na Međunarodni dan porodice, 15. maja, na jutjub kanalu Kulturnog centra i na društvenim mrežama, o značaju porodice govoriće Milena Buđevac, psiholog i dečji psihoterapeut.

 

Radno vreme u toku Manifestacije:

  • radnim danima od 7 do 20 časova,
  • subota 15.05.2021. od 7 do 24 časa.

Adresa: Izletnička 2, 36000 Kraljevo 


Sajt: Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo