Народни музеј Кикинда

Стална поставка Народног музеја Кикинда


Народни музеј Кикинда – Стална поставка презентује историју Кикинде од оснивања града половином XVIII века, формирања грађанског друштва, развоја и изградње, преко преломних историјских тренутака, са посебним освртом на традиционалне сегменте живота и уз истицање утицаја мултикултуралности. Период од млађег каменог доба од када потичу најстарији археолошки остаци, па све до краја средњег века представљен је кроз најзначајније археолошке локалитете.

Најатрактивнији сегмент експонат музеја је Кикиндски мамут – Кика чији су скелетни остаци изложени у оквиру сталне поставке, а прати их 3Д филм и копија у природној величини, постављена у стојећем положају на отвореном у дворишту музеја.

Стални садржај поставке чине различити радни листови који деци узраста од 4 до 12 година приближавају наслеђе и подстичу заинтересованост.

Klub za decu, Narodni muzej Kikinda
Клуб за децу

Број посетилаца ограничен је на 30 уз поштовање свих прописаних епидемиолошких  мера.

Посебни програми

 

Facebook изложба: „Окупација у десет слика“

Од 10. до 14. новембра

Online izložba "Okupacija u 10 slika", Narodni muzej Kikinda
Окупација у 10 слика

У складу епидемиолошком ситуацијом у вези са пандемијом вируса Covid 19, Народни музеј Кикинда ће Mанифестацију „Музеји за 10“ обележити посебно креираном facebook изложбом која ће се у форми плаката у периоду од 10. до 14. новембра, у два дневна термина објављивати на музејском фејсбуку. Изложба под називом „Окупација у десет слика“ прича о догађајима/личностима из периода окупације Кикинде у Другом светском рату.

Радно време:

  • од уторка до суботе од 10 до 20 часова


Адреса: 

  • Трг српских добровољаца 21, 23300 Кикинда


Сајт: Народни музеј Кикинда —