Музеј у Пријепољу

Стална поставка Музеја у Пријепољу


Изложбени простор

Музеј у Пријепољу – Стална музејска поставка садржи изложбе из археологије и етнологије и оделење фотографије.

Јавности је кроз поставку представљен сачувани археолошки материјал са античког локалитета у Коловрату код Пријепоља (2 – 4. век), део богате музејске етнолошке збирке и старе фотографије Пријеполља с краја 19. и почетка 20. века.

Као део сталне поставке, велику пажњу посетилаца привлачи и галерија „Владе Дивац, кошаркашка легенда“ која говори о блиставој каријери најпознатијег Пријепољца. Од пре двадесетак дана ову галерију, као најзначајнији трофеј, краси „кошаркашки оскар“ који је уз већ изложени дрес  Дивац  добио приликом прошлогодишњег уласка у кошаркашку Кућу славних у америчком граду Спрингфилду.

У току Манифестације и у Ноћи музеја промовисаћемо највреднији трофеј у иначе трофејној галерији посвећеној Дивцу.

Етнографска поставка

Посебни програми

 

Изложба: „Живојин Павловић, цртежи и слике“

Изложба „открива“ недовољно познато ликовно стваралаштво Живојина Жике Павловића, аутора големог филмског и књижевног опуса. Кроз изложене цртеже и слике прати се његов градски живот у Београду, сеоски пејзажи осликавају родну Вратарницу код Зајечара, а цртежи рађени туш техником период из санаторијума у Голнику где се уметник лечио. Ауторка поставке је историчарка уметности, др Зоја Бојић.

Радно време:

  • сваког радног дана од  08 до 15.30 часова,
  • суботом од 09 до 15 часова.


Адреса: Валтерова 35


Сајт: Музеј у Пријепољу