Arhiv Vojvodine


Posebni programi Arhiva Vojvodine

„Jesenja izložba UPIDIV-a 2020.“ u Arhivu Vojvodine

 

Arhiv Vojvodine će na „Jesenjoj izložbi“ predstaviti radove autora članova Reprezentativnog udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine iz svih sekcija: arhitekture ­enterijera, foto-dizajna, grafičkog dizajna, keramike, konzervacije i restauracije, dekorativnog slikarstva i vajarstva, scenografije i kostimografije, tekstila, savremenog odevanja, tapiserije itd.

 

Na izložbi autori predstavljaju izbor iz godišnje produkcije svojih radova iz svih oblasti primenjene umetnosti i dizajna u kojima deluje naša asocijacija. Na izložbi će biti predstavljeno oko 100 radova iz navedenih oblasti.

Izložbu realizuje Umetnički savet i Upravni odbor UPIDIV-a kao organizaciono telo. Žiri za nagrade će biti konstituisan i dodeliće najuspešnijim radovima nagrade. To će biti umetnički, kulturni i medijski događaj u uslovima epidemioloških mera koje će se u potpunosti sprovesti.

Od 09. do 27. novembra

(Galerijski prostor Arhiva Vojvodine, Žarka Vasiljevića 2a, Novi Sad)

Radionica Arhiva Vojvodine: „Daje se na znanje…Javljeno! Vesti nekada i sad, na primeru rada dobošarske službe u Vojvodini

10. novembra od 11 do 12.30 časova

Radionica za decu uzrasta od 6 do 12 godina.

(Arhiv Vojvodine, Žarka Vasiljevića 2A, Novi Sad)

 

Radionica Arhiva Vojvodine: „Plakati i reklame nekad i sad, za decu i mlade

12. novembar od 11 do 13 časova

Radionica za decu uzrasta od 9 do 12 godina u saradnji sa Novosadskim dečjim kulturnim centrom.

Radionica za srednjoškolce u Arhivu Vojvodine: „Nikad nisam bio stranac – do sad

13. novembra u 18 časova

U Arhivu Vojvodine radionicu procesne drame sa srednjoškolcima, realizovaće dramski pedagozi Teatra mladih „Mišolovka„, masteri primenjenog pozorišta Ibro Sakić i Jelena Zdravković.

Tema radionice je empatija i biće obrađena kroz priču, odnosno interaktivnu dramsku radionicu o čoveku koji je studirao u Novom Sadu i koji se ponovo nađe u njemu zbog ratnih okolnosti u sopstvenoj zemlji.

(Arhiv Vojvodine, Žarka Vasiljevića 2A, Novi Sad)

Logo Arhiva Vojvodine

Radno vreme u toku Manifestacije:

  • od 09. do 15. novembra od 10 do 20 časova,
  • 14. novembra od 10 do 22 časa 

Adresa:

  • Žarka Vasiljevića 2A, Novi Sad

Sajt: Arhiv Vojvodine