Архив Војводине


Посебни програми Архива Војводине

„Јесења изложба УПИДИВ-а 2020.“ у Архиву Војводине

 

Архив Војводине ће на „Јесењој изложби“ представити радове аутора чланова Репрезентативног удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине из свих секција: архитектуре ­ентеријера, фото-дизајна, графичког дизајна, керамике, конзервације и рестаурације, декоративног сликарства и вајарства, сценографије и костимографије, текстила, савременог одевања, таписерије итд.

 

На изложби аутори представљају избор из годишње продукције својих радова из свих области примењене уметности и дизајна у којима делује наша асоцијација. На изложби ће бити представљено око 100 радова из наведених области.

Изложбу реализује Уметнички савет и Управни одбор УПИДИВ-а као организационо тело. Жири за награде ће бити конституисан и доделиће најуспешнијим радовима награде. То ће бити уметнички, културни и медијски догађај у условима епидемиолошких мера које ће се у потпуности спровести.

Од 09. до 27. новембра

(Галеријски простор Архива Војводине, Жарка Васиљевића 2а, Нови Сад)

Радионица Архива Војводине: „Даје се на знање…Јављено! Вести некада и сад, на примеру рада добошарске службе у Војводини

10. новембра од 11 до 12.30 часова

Радионица за децу узраста од 6 до 12 година.

(Архив Војводине, Жарка Васиљевића 2А, Нови Сад)

 

Радионица Архива Војводине: „Плакати и рекламе некад и сад, за децу и младе

12. новембар од 11 до 13 часова

Радионица за децу узраста од 9 до 12 година у сарадњи са Новосадским дечјим културним центром.

Радионица за средњошколце у Архиву Војводине: „Никад нисам био странац – до сад

13. новембра у 18 часова

У Архиву Војводине радионицу процесне драме са средњошколцима, реализоваће драмски педагози Театра младих „Мишоловка„, мастери примењеног позоришта Ибро Сакић и Јелена Здравковић.

Тема радионице је емпатија и биће обрађена кроз причу, односно интерактивну драмску радионицу о човеку који је студирао у Новом Саду и који се поново нађе у њему због ратних околности у сопственој земљи.

(Архив Војводине, Жарка Васиљевића 2А, Нови Сад)

Logo Arhiva Vojvodine

Радно време у току Манифестације:

  • од 09. до 15. новембра од 10 до 20 часова,
  • 14. новембра од 10 до 22 часа 

Адреса:

  • Жарка Васиљевића 2А, Нови Сад

Сајт: Архив Војводине