Завичајни музеј Рума

Стална поставка Завичајног музеја Рума


Завичајни музеј Рума има две сталне изложбе -Етнолошка поставка и „Учионица из прошлих времена“. У приреми је археолошка и историјска поставка.

Zgrada Zavičajnog muzeja Ruma
Завучајни музеј Рума

Посебни програми

 

Изложба: „Култура и ми“

Од 09. до 22. новембра.

Корисници Геронтолошког центра „Срем“ из Руме и Дневног боравkа за особе са сметњама у развоју у Руми, приказаће своје радове на Mанифестацији „Музеји за 10“, 2020. године. Изложба слика, грнчарије, ручних радова, под називом „Култура и ми“ бићепостављена 09. новембра  2020. године и музејској публици биће доступна наредне две недеље. Овом изложбом Завичајни музеј Рума се укључује у тему МУЗЕЈИ ЗА ЈЕДНАКОСТ: РАЗНОВРСНОСТ И УКЉУЧЕНОСТ!

(Завичајни музеј у Руми, Главна 182)

Stalna potavka Zavičajnog muzeja Ruma pod nazivom "Učionica iz prošlih vremena"
Стална поставка „Учионица из прошлости“

Изложба: „Етнолошко благо Косова и Метохије“

Од 12. новембра 2020. до почетка децембра 2020.

Музеј Приштине са привременим седиштем у Београду приређује изложбу „Етнолошко благо Косова и Метохије“ којом ће публици представити експонате везане за етнолошку збирку. Изложба садржи 22 изложбена паноа и три витрине експоната. Изложба ће бити постављена 12. новембра 2020. године и публици Завичајног музеја Рума биће доступна до почетка децембра 2020. године.

(Завичајни музеј у Руми, Главна 182)

Stalna izložba Zavičajnog muzeja Ruma
Етнолошка поставка Завичајног музеја Рума

Креативна радионица

од 09. до 15. новембра 2020.

Током трајања манифестације одржаће се креативне радионице сакорисницима Дневног боравка уз поштовање свих препорука заштите због епидемиолошке ситуације (по пет учесника).

(Завичајни музеј Рума, Главна 182)

Адреса: 

  • Главна 182

Сајт: Завичајни музеј Рума