Zavičajni muzej Petrovac na Mlavi

Stalna muzejska postavka je u pripremi; za jubilej – dve decenije postojanja Zavičajnog muzeja – Petrovac na Mlavi, koji će se obeležiti u septembru 2019. godine.

Posebni programi

Od 13. do 17. maja od 8 do 20 časova: Samostalna izložba strip crteža – Gostujuća izložba strip autora Sabahudina Muranovića-Murana.

Od 13. do 17. maja od 8 do 20 časova:Radionice sa učenicima nižih razreda Osnovne škole u Petrovcu – radionice na temu stripa koje imaju za cilj popularizaciju stripa, kao devete umetnosti, kod mladih.

Edukativne radionice

18. maj od 16 do 18 časova: Radionica o fotografiji – Profesionali fotografi upoznaće mlade sa nastankom fotografije, razvojem i značajem…

18. maj u 20 časova: „Prvi petrovački fotografi“ – Otvaranje dokumentarno-umetničke izložbe. Autorska izložba kustosa Zavičajnog muzeja Milana Jenića i Darka Stokića.

Prvi petrovački fotografi

18. maj od 20 časova: Ukusi iz celog sveta – Programi Odreda izviđača „Mlava“ i Udruženja gljivara i ljubitelja prirode „Vilino kolo“.

Od 13. do 18 maja: Likovna izložba Slavice Marković „Slike“ – u Gradskoj galeriji „Krug“.

Od 13 do 18. maja: Izložba malih knjiga “Minijatura na zrnu graška“, autora Dejana Vukićevića – u Narodnoj biblioteci „Đura Jakšić“.

Radno vreme: od 8 do 20 časova, u subotu 18. maja do 24 časa
Adresa: Srpskih vladara 163
Sajt:  Zavičajni muzej Petrovac na Mlavi