Завичајни музеј Петровац на Млави

Стална музејска поставка је у припреми; за јубилеј – две деценије постојања Завичајног музеја – Петровац на Млави, који ће се обележити у септембру 2019. године.

Посебни програми

Од 13. до 17. маја од 8 до 20 часова: Самостална изложба стрип цртежа – Гостујућа изложба стрип аутора Сабахудина Мурановића-Мурана.

Од 13. до 17. маја од 8 до 20 часова: Радионице са ученицима нижих разреда Основне школе у Петровцу – радионице на тему стрипа које имају за циљ популаризацију стрипа, као девете уметности, код младих.

Едукативне радионице

18. мај од 16 до 18 часова: Радионица о фотографији – Професионали фотографи упознаће младе са настанком фотографије, развојем и значајем…

18. мај у 20 часова: „Први петровачки фотографи“ – Отварање документарно-уметничке изложбе. Ауторска изложба кустоса Завичајног музеја Милана Јенића и Дарка Стокића.

Први петровачки фотографи

18. мај од 20 часова: Укуси из целог света – Програми Одреда извиђача „Млава“ и Удружења гљивара и љубитеља природе „Вилино коло“.

Од 13. до 18 маја: Ликовна изложба Славице Марковић „Слике“ – у Градској галерији „Круг“.

Од 13 до 18. маја: Изложба малих књига “Минијатура на зрну грашка“, аутора Дејана Вукићевића – у Народној библиотеци „Ђура Јакшић“.

Радно време: од 8 до 20 часова, у суботу 18. маја до 24 часа
Адреса: Српских владара 163
Сајт:  Завичајни музеј Петровац на Млави