Градски музеј Сомбор

Стална поставка

Регионални музеј је комплексног типа који прати причу од неолита до почетка 20. века. Броји око 40.000 предмета од којих је део смештен у више збирки по одељењима: археолошко, нумизматичко, етнолошко, историјско одељење са музејском јединицом у Бездану Музеј Батинске битке, ликовно одељење са завичајном збирком и збирком примењене уметности и са Галеријом савремене уметности и збирком „Ликовна јесен“.

 —

Посебни програми

13. мај у 18 часова: „Оставшина за будућност“ – Изложба је посвећена недавно преминулом младом уметнику, академику Мирку Ћелићу који је дародавац ковачког алата за сталну поставку етнолошког одељења у нашем музеју. Сарађивао је са археолозима и правио реконструкције археолошког накита и мачева од метала. 

14. мај од 11 до 13 часова: „Музеј у мом дому“ – Баштина грађана у гостима Градског музеја. Излагање личних предмета грађана и њихово представљање у просторијама музеја. Повезивање музеја и грађана кроз приче и предмете (овај догађај традиционално одржавамо током ове манифестације).

16. мај у 12 часова: „Фигурација vs апстракција“ – Отварање са вођењем нове сталне поставке „Ликовна јесен“. 

17. мај у 17 часова: „Чајанка са пријатељима“ – Дан који је традиционално поводом ове манифестције посвећен пријатељима музеја.  

18. мај од 17. до 20 часова: „Потрага за музејским благом“ – Музејска игра за децу.

Радно време: 18. маја од 17 до 24 часа
Адреса: Трг Републике 4
Сајт: Градски музеј Сомбор