Народни музеј Панчево

Сталну поставку чине одабрани предмети из збирки Народног музеја Панчево: археологије, историје, историје уметности и етнологије.

 

Посебни програми

 

Од 14. до 17. маја од 10 до 19 часова – Изложба „Археоакустика: Сакрална архитектура средњовековне Србије“ – Изложба говори у прилог томе да је акустика интегрални слој како материјалног тако и нематеријалног црквеног наслеђа средњовековне Србије. Посетиоци ће моћи да виде акустичке судове уграђиване у масивне зидове средњевековних цркава, клепало о које се ударало као позив на молитву и неумску нотацију коришћену у оновременим појачким књигама. Гостујућа изложба Музеја Науке и текхнике у Београду.

Од 14. до 17. маја од 10 до 19 часова – „Панонке – чувари традиције“ – Изложба радова УГ Панонке из Панчева.

Од 14. до 20. маја од 10 до 19 часова Ритам спирале“ – На изложби „Ритам спирале – реконструкција костима и накита средњег бронзаног доба“ ће бити представљен накит културног комлекса познатог као Hügelgräber, односно Култура гробних хумки, средњег бронзаног доба који се у оквиру регионалних варијанти издваја  у изради металних предмета и  производњи керамике.  Ово је прича испричана кроз археолошку призму и део је древне прошлости, која је опет веома блиско повезана са културaма и цивилизацијом Европе. Гостујућа изложба Градског музеја Сомобр.

18. и 20. мај – Panonnia Guitar Festival

19. мај (14. Европска ноћ музеја) од 10 до 01 час – Будите у Музеју – Феномен селфија – Кроз изложбу публика ће се упознати са историјатом селфија, разликом између аутопортрета и селфија, његовим врстама и подврстама, друштвеној, културолошкој и психолошкој димензији, о делу популације која највише прави селфије , али и у којим земљама и којим ситуацијама су законом забрањени због опасности којима се излаже аутор селфија, као и о другим занимљивостима које прате овај, последњих година, опште прихваћен феномен. Ауторска изложба Народног музеја Панчево.

 

Адреса: Трг краља Петра I  7
Сајт: Народни музеј Панчево