Галерија Матице српске: Откриј своје музејско чуло

Kreativne radionice za decu, Tarkett u GMSСубота, 14. мај 2016. године од 11.00 до 12.30 сати

Циклус креативних радионица у мају посвећен је изложби Oд приватног ка јавном. Уметничка колекција компаније Tarkett. Деци ће бити представљена уметничка колекција коју чине слике и скулптуре модерне уметности и иконе од XVII до XIX века.

На радионици ће малишани уз помоћ маште сазнати какви нам звуци и мириси стижу са слика планинских предела и са скулптура животиња. Откриће како могу да гледањем уметничког дела осете укус или додир. Уз одговарајуће усмеравање њихове пажње на одређене појаве на уметничким делима, деца ће пробудити сва своја чула и доживети уметност на нов и другачији начин. Тако ће кроз радионицу развити још једно чуло – „музејско чуло” које ће у креативном делу нацртати онако како га замишљају.

У креирање и реализацију радионица укључен је стручни тим: кустоси-едукатори, сарадници из области педагогије и студенти педагогије са Одсека за педагогију Филозофског факултета у Новом Саду.

За више информација можете се обратити Мирослави Жарков на 0214899014 и Јелени Огњановић на 0214899018 или на decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs.