Нови Сад: Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића

galerija_zgrada

Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића

Васе Стајића 1, Нови Сад

ВЕБ АДРЕСА

 

Изложбе током Манифестације:

Од 20.04. до 15.05. 2017. 

Изложба слика Доброг Стојановића

Знаменити српски сликар и графичар, који од самог почетка свог стваралачког рада бива запажен од стране критике и публике. Иза њега стоји велики број изложби у земљи и иностранству. Треба посебно истаћи да је Добри Стојановић добио 14 националних и 6 интернационалних награда, од којих су 4 гран прија за своје стваралаштво.

Од 26.04. до 18.05. 2017. 

9x3

Изложба слика и графика наставника и сарадника катедре за графику Академије уметности у Новом Саду (Звонко Тилић, Радован Јандрић, Аница Радошевић, Александар Ботић, Зоран Грмаш, Јелена Средановић, Милош Станојев и Сања Жигић).Ово је пратећа изложба Трећег међународног тријенала графике у Београду.

 Свечано отварање 12.05. 2017.

Музеј у гостима: Позоришни музеј Војводине

Лица Мире Бањац

Изложба је конципирана тако да презентује „многоликост” у глумачком умећу Мире Бањац (једнако је успешна у тумачењу комичких и драмских рола, и у позоришту, и на филму, и на телевизији, и на радију), као и њену „многоликост” у другим животним преокупацијама: редитељ, педагог, народни посланик, друштвени и културни посленик. Аутор изложбе и каталога: Зоран Максимовић. Дизајн изложбе и каталога: Љиљана Динић и Бојан Јовановић (отварање 12. маја у 19 часова)

Посебни програми:

12.05.2017. у 19:00 часова

Обележавање Дана Позоришног музеја Војводине

Пригодни програм у склопу отварања изложбе Лица Мире Бањац